(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Blauwe reiger

2017

Blauw/grijze reiger aan de rand van een vijwer. Realistisch weergegeven in prachtige zijde glans glazuur. Geboetseerd uit fijne chamotte en gestookt in een elektrische oven op 1100 graden.  

Draken nest

2017

Rode draak op de bol. In de bol, zijn nest een draken ei. Gemaakt van zwarte klei en geglazuurd met verschillende terugtrekkende glazuren. 

in vuur en vlam

2017

Twee draken op een houten vorm in vuur en vlam gezet, kijken naar het draken eitje  dat net opengebarsten is en zijn hoofdje naar buiten duwt. De draken zijn van zwart bakkende klei, handgevormd en geglazuurd met terugtrekkende glazuur.

Moeder pinguin

2017

Moeder pinguin met haar kleintje. Zwart bakende klei, geglazuurd met witte aardewerkglazuur.

Pinguinfamilie

2017

Moeder en vader pinguin met een pasgeboren pinguin. Kleintje vraagt moeder om het hapje. Zwart bakende klei geglazuurd met drie verschillende aardewerkglazuren en gebakken in de elektrische oven op 1060 graden.

Rode draak

2017

Rode draak is neergestreken op zijn ei. Hij bewaakt zijn ei met zijn grote lichaam. Zwart bakende klei, geglazuurd met rode terugtrekkende glazuur. De ei is geglazuurd met het witte terugtrekkende glazuur. 

Draken hol /Game of Thrones

2016

Draken hol met 3 eieren die door de draak bwaakt wordt. Gemaakt van zwart bakende klei en geglazuurd met verschillende glazueren o.a. terugtrekkende, glanzende en satijn zachte glazuur. Gestookt op 1060 graden in een elektrische oven.

drie op een rij

2016

Drie kleine vogeltjes op een wijnrank. Handgevormd en gegelazuurd met tourquoise glazuur. Raku gestookt.

groentje

2016

Groen/gele vis met zilveren vinnen en een rode mond. Vis is hangevormd van de zwarte klei en geglazuurd met drie verschillende glazuren; groen/gele terugtrekkende glazuur en rode en goud glanzende aardewerkglazuur. Gestookt op 1060 graden in een elektrische oven.

Groep zeepaardjes

2016

Drie grappige zeepaardjes met kleine zilveren visjes op de hoofden. De zeepaardjes zijn met blauw zijdemat glazuur gespoten en met kobalt stentjes gedecoreerd wat na het bakken mooie effecten sorteert.  

harten schaal

2016

Uit de kleine elementen opgebouwde harten schaal. Hiervoor is zwart bakkende klei gebruikt. De binnenkant van de schaal is geglazuurd met satijnzachte zilver glazuur. De buitenkant is gespoten met rode terugtrekkende glazuur hetgeen een prachtig effect sorteert.

Harten vaas 2

2016

Een strakke moderne  vaas gemaakt uit platen klei. De vaas is geglazuurd met verschillende aardewerkglazuren: o.a met donker rode, groene en zwarte glazuur.Daarna bewerkt met rode terugtrekkende glazuur hetgeen een mooi effect sorteert Ook de binnenkant is met transparante glazuur afgewerkt. Gestookt in een elektrische oven op 1060 graden.

hortensiabol

2016

handgevormde bol van hortensia van zwartbakkende klei  op een groene blad, geglazuurd met gele terugtrekkende glazuur, gestookt op 1060 graden in de elektrische oven

koraal schelp

2016

op verzameling schelpen geinspireerd object. handgevormd en in de mal opgebouwd uit  met oxiden ingekleurde papierklei,daarna gegelazuurd met verschillende glazuren w.o.a. ook met terugtrekkende glazuur. gestookt op 1100 graden 

koraal schelp

2016

uit de serie schelpen:opgebouwde schelpen met een driedimensionale opening, mat zwartgroene glazuur met in de gleuven speciale effecten van terugtrekkende glazuur. Koraal effect is verkregen door rode terugtrekkende glazuur. Gestookt op 1060 graden

raku bloem

2016

Raku bloem handgevormd , satijnglanzend, rood oppervlak met her en der zwarte vlakken. De bloem is bevestigd op een roestvrije pin die in de grond gestoken kan worden.

Rode orchidee

2016

Geinspireerd door de wilde orchidee plant. Hand gevormde bloemen in de mal. Aan elkaar geschakeld in de vorm van de bloem. Geglazuurd met witte glanzende en terugtrekkende  glazuur. Gestookt in de elketrische oven op 1060 graden

roze lelie

2016

roze lelie handgevormd op een groene blad van zwartbakkende klei, geglazuurd met matte groene glazuur en de bloem met roze terugtrekkende glazuur, gestookt op 1060 graden in de elektrische oven

vijf op een rij

2016

Vijf vogeltjes op de wijnrank. De vogeltjes zijn handgemaakt en volgens de raku methode gestookt.

vrouwen vaas

2016

Vrouwen vaas gemaakt van zwartbakkende klei. Van binnen geglazuurd met transparant glanzende aardewerk glazuur. Buitenkant is gespoten met wit terugtrekkende glazuur. Effect hiervan is ruwe zgn. krokodilenhuid.

Vulkaan

2016

Maske die herrezen is uit de vlamenzee. De ene helft is met satijn rode glazuur gespoten en de andere helf is bewerkt met terug trekkende glazuur met als effect van vulcanisch aandoende aanzicht.

Blauwe frissel ketting

2015

Ketting is volgens frissel techniek gemaakt van blauwe en zilverkleurige aluminiumdraad op zwarte buna rubber.

Blauw/zilver ring

2015

Van blauw en zilver aluminium draad gevormde ring in spiraal.

Bura

2015

Wandobject gezicht met wapperende haren in de wind bura. Gebutseerd uit witte aardewerkklei.Het gezicht is geglazuurd met satijn zachte bronzen glazuur en de haren met aventurijn glazuur. Gestookt op 1060 graden.

dolfijnen

2015

Drie dolfijnen op een blauwe bol. Handgevormd en geglazuurd met zilverachtige glazuur met witte terugtrekkende glazuur hetgeen een appart effect sorteert. De bol is geglazuurd met donker blauw aardewerkglazuur en geaksentueerd met witte spatten. Gestookt  op 1060 graden.

Elly

2015

Bolle hoofd van een olifant met grote grijze oren. De ogen en slurf zijn gemaakt van ivoorkleurige klei.    

Frissel ketting

2015

De frissel ketting is gemaakt van olijfgroene en zilverkleurige aluminiumdraad. De aluminium draad is volgens frissel techniek gevlochten en gebogen rond de zwarte buna koord. 

geschakelde bloem

2015

bloemkelken die aan elkaar geschakeld zijn

Gevlochten ketting

2015

De verschillende diktes van zilverklerige en  lila aluminium draad zijn over de buna koord gevlochten. Aan de zilverkleurige draad zijn sky blue swarovski kralen bevestigd waardoor een speciaal effect ontstaat.

Groenturquoise bloem

2015

Vrije vertaling van een bloem, raku gestookt satijnglanzend, licht groenturquoise oppervlak met kleine haarscherurtjrs en metaalglans schakeringen. De bloem is op een roestvrije pin bevestigd en kan in de grond gestoken worden.  

keramiek ketting

2015

Ketting gemaakt van hoogwaardige goudkleurige aluminium met handgedraaide keramiek kralen. De keramiekkralen zijn selctief geglazuurd met avonturijn glazuur. De ketting kan naar eigen inzicht voorzichtig in de  gewenste model gevormd worden.

kikkers

2015

Twee kikkers die nieuwsgierig naar elkaar kijken op een bol. De kikkers zijn handgevormd en geglazuurd met groene terugtrekkende glazuur waardoor de zgn. krokodillen huid is ontstaan. De bol is geglazuurd met avonturijn glazuur wat een mooi glinsterend effect sorteert. Gestookt op 1060 graden.

Leeuw

2015

Geinspireerd op  de masken van Dante met eigentijdse vertaling in vorm en kleur. Raku gebakken en geglazuurd met witte raku glazuur. Het resultaat geeft mooie fijne craquele  structuur.

Olijf/zilver spiraal ring

2015

Van olijf en zilverkleurige aluminium draad gevormde ring. De draden zijn zodanig gevormd dat een spiraal vormige ring is ontstaan.

paars/blackdiamond ring

2015

Van hoogwaardige paars en black diamond aluminium draad gevormde ring in een wirwar model.De ring is nikkelvrij en niet voor mens en milieu belastend.

paas ei

2015

Paas ei van witte aardewerk klei. Sommige delen van de ei zijn opengewerkt waardoor een ruimtelijk effect ontstaat. Geglazuurd met verschillende glazuren(rood, geel, zilver) en gestookt in de elektrische oven op 1060 graden. 

papaverbol

2015

grijszwart geglazuurd papaverbol met paarse bloem

Petrol keramiek ketting

2015

De ketting is van hoogwaardige goudkleurige aluminium. De spiraal vormige rondjes zijn handgedraaid en met petrol kleurige glazuur gespoten. De ketting kan is naar eigen inzicht in de gewenste vorm te drapperen. 

Platte ring

2015

Van roze en paars diamond aluminium draad gevormde ring. De draaden zijn rondgevormd waardoor ing plat om de vinger zit.

Raku bol

2015

De raku bol met gevlochten delen. De bol heeft mooie craquele effecten door raku stook. Geglazuurd met verschillende glazuren.  

raku ster

2015

Handgevormde raku ster, satijnglanzend, groenturqoius met aan de randen rode schakeringen en metaalglans.

Raku vaas

2015

Handgevormde vaas. Raku gestookt met  satijnglanzend, mat rode oppervlak. De niet geglazuurde delen zijn zwart ingerookte bloemen.

Rode frissel ketting

2015

De rode ketting is gemaakt volgens de frissel techniek van rode en champagne kleurige aluminiumdraad op zwarte buna koord. 

rode keramiekketting

2015

Handgevormde kralen en ovalen van keramiek zijn met effect donker rode glazuur geglazuurd. De ketting is van hoogwaardige zilverkleurige aluminium en is in elke vorm naar eigen inzicht  te drapperen.

rozen schaal

2015

Handgevormde schaal uit rode klei. Aan de buitenkant bezet met kleine roosjes. Geglazuurd met gele aardewerkglazuur waarbij binnenkant bestrooid is met kobalt korreltjes wat een eigentijds effect sorteert. De roosjes aan de buitenkant zijn deels geglazuurd met blauw glazuur. Gestookt op 1060 graden.

Samen zijn

2015

Man en vrouw in omhelzing. Handgevormd uit zwarte grove klei. Geglazuurd met mangaan glazuur en vrouw is geaksentueerd  met witte spatglazuur.

sky blue frissel ketting

2015

De hanger aan de  ketting is gemaakt van zilverkleurige en sky blue aluminium draad van verschillende diktes.

Spiraal ring

2015

Van rood en black diamond aluminium draad gevormde ring in een spiraal.

verliefd

2015

Twee geliefden die elkaar kussen, witte klei, raku gestookt, gemonteerd in een hartvormige houten standaard

vlinder

2015

vlinder met grote  vleugels, gedecoreerd met  verschillende engobes( blauw, groen bruin en paars) en geglazuurd met transparante aardewerkglazuu

Vogelnestje ketting

2015

De hanger van olijfgroene en zilverkleurige aluminium draad van verschillende diktes is in een vogelnestje model gebogen. De hanger is bevestigt aan de zwarte buna koord.

vrouwen torso

2015

Met de ringen van papierklei opgebouwde vrouwen torso . Geglazuurd met  satijn glanzende zwart zilver glazuur. 

Wirwar ring

2015

Van rood en oranje aluminiumdraad gevormde ring in een wirwar vorm.

witte vogeltjes

2015

twee witte vogeltjes op een wijnrank. De vogeltjes zijn handgevormd en met witte glazuur geglazuurd. Volgens de raku methode gestookt hetgeen mooi cracuele geeft. 

zwaluwen

2015

drie vliegende zwaluwen op een steen, met 4 verschillende glazuren bewerkt en gestookt op 1060 graden in een elektrische oven

blauwe schaal

2014

handgevormde schaal uit rode klei van tientalen kuipjes die aan elkaar gemonteerd zijn . De schaal is aan de binnenkant afgewerkt met blauw satijn/matglanzend glazuur waarop kobalt korreltjes gestrooid zijn. Buitenkant is gespoten met wit terugtrekkend glazuur. De effecten zijn fascinerend. Alles is gebakken op 1100 graden

Blauwe ster

2014

Hand gemaakte ster maske is met cobalt aardewerk glazuur geglazuurd en gestookt op 1060 graden 

Duivel

2014

Maske geinspireerd op verhalen van Dante en zijn poorten naar de hel. De maske is hand gemaakt en geglazuurd met verschillende glazuern. De rode en blauwe effecten zijn aangebracht door oxides in ruwe vorm aan toe te voegen. Satijnzachte antracit glazuur is de basis. Gestookt op 1060 graden.

ijsvogel

2014

handgevormde ijsvogel geglazuurd met matte glazuren (donker blauw, oranje wit en zwart) en gestookt op 1060 graden

Koning

2014

Maske met een gouden kroon.  Kroon is handgevormd uit identieke schelpjes en rond het hoofd bevestigd. De schelpjes zijn met gouden glazuur gespoten. Het gezicht is gespoten met olijfgroene zijdezachte glazuur. De maske is gebakken op 1060 graden.

Koningsvis

2014

Grote koningsvis geboetseerd uit witte aardewerklei en geglazuurd met vier verschillende glazuren. De vis staat op een ijzeren pin en kan gemakkelijk gestoken worden in een bloemenborder of langs het water/slootkant. Een prachtige aanvulling van elke tuin.

Moeras maske

2014

Moeras maske met kroos en veen op het gezicht is door verschillende glazuren uitgebeeld. Zachte ruwe, glanzende en satijnzachte glazuren bedekken het gezicht van de maske. De aardewerkmaske is gestookt op 1060 graden in een elektrische oven.

Plataan blad schaal

2014

Handgevormde ronde schaal van plataan bladeren. De plataan bladeren zijn met kersenrode en goudkleurige glazuur gespoten. De bodem van de schaal is met groengele glazuur bedekt. De schaal is op 1060 graden gebakken in de elektrische oven.

Poes

2014

Gebutseerde eigenwijze poes met haar attente oortjes en opgekrulde snorharen. Satijnzachte effect glazuur aangebracht op aardewerk gestookte poezenhoofd op 1060 graden. 

potlood

2014

Papierklei met perliet, geglazuurd en gestookt op 1100 graden, zijdeglans mangaanglazuur. Door aaneen schakeling van kleine ronde en ovale onderdelen is een toren ontstaan. Geinspireerd door de potloodwoningen in Rotterdam

uil

2014

uilen hoofd geboetseerd aardewerk, gedecoreerd met verschillende engobes (zwarte witte en rode) en geglazuurd met satijnzachte transparante aardewerkglazuur

Valentijn Hart

2014

Valentijnhart vaas. Geglazuurd met satijnzachte  rode glazuur. De vlekjes zijn met witte terugtrekkende glazuur aangebracht waardoor een sneeuw effect ontstaat. Gestookt op 1060 graden in een elektrische oven.

Varkentje

2014

Maske geinspireerd op het gezicht van een lief roze varkentje. Gemaakt van aardewerkklei en geglazuurd met satijn zachte roze glazuur en besprenkeld met zilverglazuur.

Vijgen schaal

2014

Geboetseerde ronde diepe schaal gedcoreerd zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant met vijgen bladjes. De vijgenbladjes zijn in relief op de schaal aangebracht en met koperoxide ingekleurd. De schaal is met transparante zijdematte glazuur gespoten en op 1060 graden in de elektriesche oven gebakken.

waterdruppel

2014

waterdruppel, zwart wit, raku gestookt met typische craquele effecten

Winter Bloem

2014

Winterbloem gemaakt van aardewerkklei  in een mal en gespoten met olijfgroen glanzend glazuur. Bloemblaadjes geboetseerd en geglazuurd met witte en groene terugtrekkende glazuur op een zwarte ondergrond. De bloembol is op 1060 graden gebakken in een elektrische oven. 

zee ster

2014

uit de serie zee leven: zee  ster: raku gestookt met olijfgroen rode schakeringen en craquele in glazuur

Zonnetje

2014

Vrolijke  maske geinspireerd op de zon en de warme zonne stralen. Geglazuurd met verschillende aardewerkglazuren ( geel, rood en oranje) en gebakken op 1060 graden

herfstblad

2013

herfst blad zwartgroene glazuur met terugtrekkende glazuur effecten in groen en geel, aardewerkglazuren gestookt op 1060 graden

horen, zien en zwijgen

2013

drie uilen die niet horen, zien en zwijgen, geglazuurd met twee verschillende glazuren

Vijfroodborstjes op een rij

2013

Vijf kleine vogeltjes op een gelaste frame. Vogeltjes zijn handgevormd uit witte klei, gedecoreerd met verschillende engobes en na biscuit stook geglazuurd met zijde glanzende aardewerkglazuur en gebakken op 1060 graden.

zaadbol

2013

zwarte klei, ronde bol is met zaadvormpjes geboetseerd.  geglazuurd met twee verschillende glazuren( glanzende en terugtrekkende glazuur daarovereen gespoten ) en gestookt op 110 graden

Adria

2012

Uit de serie zee leven: met de hand opgebouwde ronde zee object met welvingen. Het object is gemaakt van papierklei en afgewerkt met drie verschillende glazuren(adriatisch zeeblauw, zilver en donker blauw). In een elektrische oven gestookt op 1100 graden.

Autotjes

2012

drie kleine autotjes van rood gefused glas op een blanco glasplaat. De autotjes zijn  op een witte kalksteen geplaatst die aan de bovenkaant bewerkt is.

blauw sieraad

2012

glas sieraad; blauw tack fused met niveau verschillen

driehoek

2012

Glassieraad in driehoek van zwart-rode glas,uitgevoerd in fullfusing. Glassieraad is bevestigd aan een rubberen koord met sluiting van 40 cm.

duo

2012

glassieraad aan een silver plated ketting van 43 cm blauw/oranje gefused

eruptie

2012

eruptie van gevoelens vertaalt in uitgesneden glas elementen die in rood wit zwart, en oranje gerankschikt zijn en op elkaar gefused zijn. Het gefusde object is op een kalkachtige witte steen bevestigd.

gebroken harten

2012

Drie gebroken harten (gefusde glasplatjes van rood,blank en wit glas)  bevestigd op een dikke glasplaat van 2cm. De randen zijn uitgehakt  waardoor een grillige vorm is ontstaan.

harten

2012

Drie paarse harten aan elkaar geschakeld en gefused op een blanko glasplaat. Bewerkt met groene en donker paarse glasstukjes die door tackfuse aan elkaar voor de tweede keer gesmolten (gefused) zijn

ijsje

2012

Vrolijk ijsje van witte klei; geglazuurd met blauwe, witte, rode en gele glazuren. Gestookt op 1060 graden.

ingesloten

2012

aluminiumfolie ingesloten en gefused in paars glas

Jadran schelp

2012

Uit de serie  schelpen: blauwe schelp met zilveren randen; handgevormd uit papier klei, gestookt op 1060 graden met twee verschilende glazuren; blauwe matte glazuur en zilver zijdeglans

knoesten

2012

uit de serie bomen: met de hand gevormd in de mal en vervolgens geschakeld en gestapeld, geglazuurd met aardewerkglazuur stoffig goud en gestookt op 1060 graden

ovaaltje

2012

Ovale glassieraad van blauw-okker en zwart glas aan elkaar gesmolten door fullfusing. Glassieraad is bevestigd aan een rubberen koord met sluiting. Lengte van de ketting is 40 cm.

paarse oog

2012

glas gefused, donker paars op een lichtere kleur paars in de vorm van een oog

schaal

2012

Van verschillende kleuren glas gefusede ronde schaal

witte uil

2012

witte uil, raku gestookt met de typische craquele effecten met zwarte barsjes ontstaan na het inroken

zee gras

2012

Serie zee leven: zee gras van witte klei; geglazuurd met gele, rode, blauwe en zilvere glazuren op een ronde gesloten vorm. Gestookt op 1060 graden

boomstam

2011

Uit de serie bomen: boomstam mosig groen met een nestje jonge vogels, gestookt en geglazuurd met  aardewerkglazuur op 1060 graden

knotwilg

2011

uit de serie bomen: knotwilg met haar zo karakteristieke knotten en rondingen, witte klei, geglazuurd met drie verschillende matte glazuren en gebakken op 1060 graden

lei linden

2011

uit de serie bomen: lei linden met haar karakteristieke takken en knotten, met de handgevormd en opgebouwd, mat groen geglazuurd en op 1060 graden gestookt in een gas oven

sneeuwuil

2011

handgevormt uit zwarte klei, geglazuurd met witte glazuur met speciale effecten

voeten van de wilg

2011

voeten van de wilg met knotten, geglazuurd met twee verschillende glazuren (groen en grijs) en gestookt op 1060 graden

Vrolijke beren

2011

De beren hand in hand samen rond onze planeet. Zeven beren van rode klei die verschillende landen vertegenwoordigen. Geglazuurd in de kleuren van de verschillende landen en gestookt op 1060 graden.

blauwe kom

2010

Blauwe kom van gedraaid steengoed afgewerkt met glazuur en gestookt op 1240 graden

eenwording

2010

op de knotwilg geinspireerd beeld, man en vrouw vervlochten in een onafscheidelijke omhelzing, afgewerkt met raku methode en gestookt in een raku oven

elfenbankje met spin

2010

elfenbankje bladen bezet met groene en gele mos glazuur temidden van een zwarte spin, geglazuurd met drie verschillende glazuren en gebakken op 1060 graden

hongerige poes

2010

zwarte klei, mat geglazuurd met lichte oranje effecten en gestookt  op 1060 graden

Klooster Blace

2010

zwarte klei, geglazuurd en gebakken op 1100 graden

omarming

2010

twee geliefde wilgen die elkaar hebben omarmd, witte klei, geglazuurd en raku gestookt

rondo verde

2010

rode klei  met groene matte  glazuur afgewerkt en daaroverheen met gele ""schrumpf"" glazuur geaccentueert, gebakken op 1060 graden

rupsje nooit genoeg

2010

stapeling van diverse segmenten van kleiplaatjes op een metalen draad, gescheiden door rode balletjes en gebakken en geglazuurd met verschillende glazuren

wilgenvrouw

2010

siluet van de vrouw is afgewerkt met  een wilgenschors, geglazuurd met drie verschillende glazuren (paars, geel, groen) en gestookt op 1100 graden

gedecoreerde schaal

2009

veertrek decoratie handgedraaide schaal uit witte klei en met wit zwarte en rode engobelaag overtrokken

schaal

2009

schaal handgedraaid uit witte steengoed klei geglazuurd met groen-gele steengoedglazuur gestookt in een elektrische oven bij 1240 graden

spelende poes

2009

spelende poes van zwarte klei

stekel toren

2009

stekel toren handgevormd uit aardewerk klei, de stekeltjes zijn geboetseerd en met oranje glazuur gestookt op 1100 graden

kip

2008

gouden kip van zwartbakkende klei afgewerkt met goud- en zilver glazuur

moeder en kind

2008

moeder en kind grove chamote

vaas met gouden bol

2008

vaas met gouden bol met rolletjes klei, opgebouwd uit witte klei en afgewerkt met sinterengobe en gouden glazuur