Figuratieve beelden, geinspireerd op voorwerpen uit de natuur, de omgeving en dagelijks leven

uit 2010 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Draken nest

2017

Rode draak op de bol. In de bol, zijn nest een draken ei. Gemaakt van zwarte klei en geglazuurd met verschillende terugtrekkende glazuren. 

in vuur en vlam

2017

Twee draken op een houten vorm in vuur en vlam gezet, kijken naar het draken eitje  dat net opengebarsten is en zijn hoofdje naar buiten duwt. De draken zijn van zwart bakkende klei, handgevormd en geglazuurd met terugtrekkende glazuur.

kikker concert

2017

De 10 kikkers geven een avond concert. De twee kikkers op een blad geven de maat aan de overige 8 kikkers in de sloot. Handgevormd object van zwart bakkende  klei, geglazuurd met verschillende glazuren.

Draken hol /Game of Thrones

2016

Draken hol met 3 eieren die door de draak bwaakt wordt. Gemaakt van zwart bakende klei en geglazuurd met verschillende glazueren o.a. terugtrekkende, glanzende en satijn zachte glazuur. Gestookt op 1060 graden in een elektrische oven.

vrouwen vaas

2016

Vrouwen vaas gemaakt van zwartbakkende klei. Van binnen geglazuurd met transparant glanzende aardewerk glazuur. Buitenkant is gespoten met wit terugtrekkende glazuur. Effect hiervan is ruwe zgn. krokodilenhuid.

Harten vaas 2

2016

Een strakke moderne  vaas gemaakt uit platen klei. De vaas is geglazuurd met verschillende aardewerkglazuren: o.a met donker rode, groene en zwarte glazuur.Daarna bewerkt met rode terugtrekkende glazuur hetgeen een mooi effect sorteert Ook de binnenkant is met transparante glazuur afgewerkt. Gestookt in een elektrische oven op 1060 graden.

koraal schelp

2016

uit de serie schelpen:opgebouwde schelpen met een driedimensionale opening, mat zwartgroene glazuur met in de gleuven speciale effecten van terugtrekkende glazuur. Koraal effect is verkregen door rode terugtrekkende glazuur. Gestookt op 1060 graden

raku bloem

2016

Raku bloem handgevormd , satijnglanzend, rood oppervlak met her en der zwarte vlakken. De bloem is bevestigd op een roestvrije pin die in de grond gestoken kan worden.

Blauwe vaas

2015

Handgevormde vaas. Raku gestookt satijnglanzend oppervlak, donkerblauw. De niet geglazuurde delen zijn zwart ingerokte bloemen.

Groenturquoise bloem

2015

Vrije vertaling van een bloem, raku gestookt satijnglanzend, licht groenturquoise oppervlak met kleine haarscherurtjrs en metaalglans schakeringen. De bloem is op een roestvrije pin bevestigd en kan in de grond gestoken worden.  

paas ei

2015

Paas ei van witte aardewerk klei. Sommige delen van de ei zijn opengewerkt waardoor een ruimtelijk effect ontstaat. Geglazuurd met verschillende glazuren(rood, geel, zilver) en gestookt in de elektrische oven op 1060 graden. 

Raku bol

2015

De raku bol met gevlochten delen. De bol heeft mooie craquele effecten door raku stook. Geglazuurd met verschillende glazuren.  

Raku vaas

2015

Handgevormde vaas. Raku gestookt met  satijnglanzend, mat rode oppervlak. De niet geglazuurde delen zijn zwart ingerookte bloemen.

rozen schaal

2015

Handgevormde schaal uit rode klei. Aan de buitenkant bezet met kleine roosjes. Geglazuurd met gele aardewerkglazuur waarbij binnenkant bestrooid is met kobalt korreltjes wat een eigentijds effect sorteert. De roosjes aan de buitenkant zijn deels geglazuurd met blauw glazuur. Gestookt op 1060 graden.

blauwe schaal

2014

handgevormde schaal uit rode klei van tientalen kuipjes die aan elkaar gemonteerd zijn . De schaal is aan de binnenkant afgewerkt met blauw satijn/matglanzend glazuur waarop kobalt korreltjes gestrooid zijn. Buitenkant is gespoten met wit terugtrekkend glazuur. De effecten zijn fascinerend. Alles is gebakken op 1100 graden

Plataan blad schaal

2014

Handgevormde ronde schaal van plataan bladeren. De plataan bladeren zijn met kersenrode en goudkleurige glazuur gespoten. De bodem van de schaal is met groengele glazuur bedekt. De schaal is op 1060 graden gebakken in de elektrische oven.

Valentijn Hart

2014

Valentijnhart vaas. Geglazuurd met satijnzachte  rode glazuur. De vlekjes zijn met witte terugtrekkende glazuur aangebracht waardoor een sneeuw effect ontstaat. Gestookt op 1060 graden in een elektrische oven.

Vijgen schaal

2014

Geboetseerde ronde diepe schaal gedcoreerd zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant met vijgen bladjes. De vijgenbladjes zijn in relief op de schaal aangebracht en met koperoxide ingekleurd. De schaal is met transparante zijdematte glazuur gespoten en op 1060 graden in de elektriesche oven gebakken.

vrolijke boot

2014

De vrolijke boot met gezellige en vrolijke passagiers aan boord. Geboetseerd van aardewerkklei en geglazuurd met verschillende glanzende glazuren.

Adria

2012

Uit de serie zee leven: met de hand opgebouwde ronde zee object met welvingen. Het object is gemaakt van papierklei en afgewerkt met drie verschillende glazuren(adriatisch zeeblauw, zilver en donker blauw). In een elektrische oven gestookt op 1100 graden.

boomstam

2011

Uit de serie bomen: boomstam mosig groen met een nestje jonge vogels, gestookt en geglazuurd met  aardewerkglazuur op 1060 graden

potlood

2014

Papierklei met perliet, geglazuurd en gestookt op 1100 graden, zijdeglans mangaanglazuur. Door aaneen schakeling van kleine ronde en ovale onderdelen is een toren ontstaan. Geinspireerd door de potloodwoningen in Rotterdam

knoesten

2012

uit de serie bomen: met de hand gevormd in de mal en vervolgens geschakeld en gestapeld, geglazuurd met aardewerkglazuur stoffig goud en gestookt op 1060 graden

knotwilg

2011

uit de serie bomen: knotwilg met haar zo karakteristieke knotten en rondingen, witte klei, geglazuurd met drie verschillende matte glazuren en gebakken op 1060 graden

lei linden

2011

uit de serie bomen: lei linden met haar karakteristieke takken en knotten, met de handgevormd en opgebouwd, mat groen geglazuurd en op 1060 graden gestookt in een gas oven

voeten van de wilg

2011

voeten van de wilg met knotten, geglazuurd met twee verschillende glazuren (groen en grijs) en gestookt op 1060 graden

omarming

2010

twee geliefde wilgen die elkaar hebben omarmd, witte klei, geglazuurd en raku gestookt

wilgenvrouw

2010

siluet van de vrouw is afgewerkt met  een wilgenschors, geglazuurd met drie verschillende glazuren (paars, geel, groen) en gestookt op 1100 graden

eenwording

2010

op de knotwilg geinspireerd beeld, man en vrouw vervlochten in een onafscheidelijke omhelzing, afgewerkt met raku methode en gestookt in een raku oven

Klooster Blace

2010

zwarte klei, geglazuurd en gebakken op 1100 graden

knotwilg vaas

2010

Knotwilg vaas, rode klei, afgewerkt met drie verschillende glazuren en gestookt op 1100 graden

Lapjes bal

2010

Lapjes bal, rode klei, geglazuurd met twee verschillende glazuren en gestookt op 1040 graden