• Beeldende kunst in Nederland

  De presentatie van het werkstuk potlood is vermeld met een korte weergave van mijn inspiratie

  Download PDF
 • Beeldende Kunst in Nederland

  Examen werk Potlood is gepubliceerd in het overzicht boek van de nederlandse beeldende kunstenaars


 • De IJsselbode

  In de IJsselbode van 7 juni 2011 is uitgebreid stilgestaan bij het kunstevenemet 'Zwerven door de kunst' met als thema tolerantie. Daarbij is vermelding gemaakt van het kunstobject 'Beren hand in hand' die de tolerantie van alle landen in de wereld uitbeeld.


 • De IJsselbode

  Aan het einde van de Atelierroute Lopikerwaard in Polsbroek toonde Dragica Lissendorp haar werk in de boomgaard. Ze is als keramiste meerdere wegen aan het verkennen. Haar vormentaal laat veel afgeleide fenomenen uit de natuur zien. Haar glazuurtechniek is bijzonder. Terugtrekkende glazuur(schrumpf) laat een mooi effect van eilandjes zien.Haar stekeltorens, zeeobjecten en doorleefde knotwilgimpressies fascineren. Op het ogenblik is zij zich in de glastechniek aan het bekwamen om de combinatie van glas met klei te kunnen maken


 • Het Kontakt

  In het Kontakt van 13 september 2011 is aankondiging gedaan voor de expositie van Dragica Lissendorp in de Galerie Deerenberg te Schoonhoven. De expositie zal gedurende de maanden september en oktober plaatsvinden.


 • Lizebulletin

  Het Vrouwenpodium heeft de tweede dinsdag in september omgedoopt tot de ''Prinsesjesdag''.Sinds vorig jaar werken de samenwerkingsverbanden van het Landelijk Overleg Minderheden samen met de FNV en de Nedrelandse Vrouwenraad om aandacht te vragen voor onderwerpen die vrouwen raken. Ook dit jaar ontvingen zeven kamerleden een kunstwerk. Elk kunstwerk staat symbool voor een relevant onderwerp: kinderopvang, thuiszorg, inburgering, duurzaamheid, arbeidsparticipatie, armoedebestrijding en huiselijk geweld. Door de kunstwerken in ontvangst te nemen,adopteren de Kamerleden een onderwerp waar ze zich het komende jaar extra voor gaan inzetten. www.lize.nl


 • Keramiek augustus 2012

  Er is een artikel gepubliceerd over het evenement Kunststroming dat door de Vereniging Krimpener Kunstwaard werd georganiseerd. Het thema was Hollanders komt naar het water. Speciaal voor dit thema heb ik een kunstobject gemaakt van papierklei ''Rivierrups'' De afbeelding is daarbij gepubliceerd.