Dieren zijn mijn inspiratiebron. Hun kwetsbaarheid, het aandoenlijke en het op een geheel eigen wijze communiceren met mensen spreekt mij aan. Dieren die ik plastisch in klei wil uitdrukken zijn katten, uilen, kippen en paarden.

uit 2008 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Blauwe reiger

2017

Blauw/grijze reiger aan de rand van een vijwer. Realistisch weergegeven in prachtige zijde glans glazuur. Geboetseerd uit fijne chamotte en gestookt in een elektrische oven op 1100 graden.  

Moeder pinguin

2017

Moeder pinguin met haar kleintje. Zwart bakende klei, geglazuurd met witte aardewerkglazuur.

Pinguinfamilie

2017

Moeder en vader pinguin met een pasgeboren pinguin. Kleintje vraagt moeder om het hapje. Zwart bakende klei geglazuurd met drie verschillende aardewerkglazuren en gebakken in de elektrische oven op 1060 graden.

Rode draak

2017

Rode draak is neergestreken op zijn ei. Hij bewaakt zijn ei met zijn grote lichaam. Zwart bakende klei, geglazuurd met rode terugtrekkende glazuur. De ei is geglazuurd met het witte terugtrekkende glazuur. 

drie op een rij

2016

Drie kleine vogeltjes op een wijnrank. Handgevormd en gegelazuurd met tourquoise glazuur. Raku gestookt.

vijf op een rij

2016

Vijf vogeltjes op de wijnrank. De vogeltjes zijn handgemaakt en volgens de raku methode gestookt.

groentje

2016

Groen/gele vis met zilveren vinnen en een rode mond. Vis is hangevormd van de zwarte klei en geglazuurd met drie verschillende glazuren; groen/gele terugtrekkende glazuur en rode en goud glanzende aardewerkglazuur. Gestookt op 1060 graden in een elektrische oven.

Groep zeepaardjes

2016

Drie grappige zeepaardjes met kleine zilveren visjes op de hoofden. De zeepaardjes zijn met blauw zijdemat glazuur gespoten en met kobalt stentjes gedecoreerd wat na het bakken mooie effecten sorteert.  

dolfijnen

2015

Drie dolfijnen op een blauwe bol. Handgevormd en geglazuurd met zilverachtige glazuur met witte terugtrekkende glazuur hetgeen een appart effect sorteert. De bol is geglazuurd met donker blauw aardewerkglazuur en geaksentueerd met witte spatten. Gestookt  op 1060 graden.

Elly

2015

Bolle hoofd van een olifant met grote grijze oren. De ogen en slurf zijn gemaakt van ivoorkleurige klei.    

kikkers

2015

Twee kikkers die nieuwsgierig naar elkaar kijken op een bol. De kikkers zijn handgevormd en geglazuurd met groene terugtrekkende glazuur waardoor de zgn. krokodillen huid is ontstaan. De bol is geglazuurd met avonturijn glazuur wat een mooi glinsterend effect sorteert. Gestookt op 1060 graden.

raku tortel

2015

tortel duif , geglazuurd met een witte glazuur en gestookt in een raku oven met een mooi ingerokte cracquele

witte vogeltjes

2015

twee witte vogeltjes op een wijnrank. De vogeltjes zijn handgevormd en met witte glazuur geglazuurd. Volgens de raku methode gestookt hetgeen mooi cracuele geeft. 

Koningsvis

2014

Grote koningsvis geboetseerd uit witte aardewerklei en geglazuurd met vier verschillende glazuren. De vis staat op een ijzeren pin en kan gemakkelijk gestoken worden in een bloemenborder of langs het water/slootkant. Een prachtige aanvulling van elke tuin.

yelly

2014

vis gemaakt van zwart bakkende klei, geglazuurd met terugtrekkende gele glazuur . Hierdoor is een schubben effect ontstaan. De vinnen en staart zijn met zilveren aardewerkglazuur afgewerkt en gestookt op 1060 graden in een elektrische oven.

Trotse katten

2013

Twee trotse katten,rode aardewerkklei, bewerkt met sinterengobe en gestookt in een elektrische oven op 1100 graden

Vijfroodborstjes op een rij

2013

Vijf kleine vogeltjes op een gelaste frame. Vogeltjes zijn handgevormd uit witte klei, gedecoreerd met verschillende engobes en na biscuit stook geglazuurd met zijde glanzende aardewerkglazuur en gebakken op 1060 graden.

ijsvogel

2014

handgevormde ijsvogel geglazuurd met matte glazuren (donker blauw, oranje wit en zwart) en gestookt op 1060 graden

witte uil

2012

witte uil, raku gestookt met de typische craquele effecten met zwarte barsjes ontstaan na het inroken

Vrolijke beren

2011

De beren hand in hand samen rond onze planeet. Zeven beren van rode klei die verschillende landen vertegenwoordigen. Geglazuurd in de kleuren van de verschillende landen en gestookt op 1060 graden.

sneeuwuil

2011

handgevormt uit zwarte klei, geglazuurd met witte glazuur met speciale effecten

vlinder

2015

vlinder met grote  vleugels, gedecoreerd met  verschillende engobes( blauw, groen bruin en paars) en geglazuurd met transparante aardewerkglazuu

zwaluwen

2015

drie vliegende zwaluwen op een steen, met 4 verschillende glazuren bewerkt en gestookt op 1060 graden in een elektrische oven

hongerige poes

2010

zwarte klei, mat geglazuurd met lichte oranje effecten en gestookt  op 1060 graden

horen, zien en zwijgen

2013

drie uilen die niet horen, zien en zwijgen, geglazuurd met twee verschillende glazuren

spelende poes

2009

spelende poes van zwarte klei

kip

2008

gouden kip van zwartbakkende klei afgewerkt met goud- en zilver glazuur

uil

2014

uilen hoofd geboetseerd aardewerk, gedecoreerd met verschillende engobes (zwarte witte en rode) en geglazuurd met satijnzachte transparante aardewerkglazuur